бутони за социални мрежи ипотпал сео състезание: Седем ползи от заетостта

visit counter

понеделник, 19 октомври 2009 г.

Седем ползи от заетостта


Преди време бях писала постинг за работата и защо човек е добре да има работа или поне да се занимава с нещо, докато е в процес на търсене на такава. Наистина е трудно, когато седиш и нищо не правиш. Бях писала още, че ипотпал е една от дейностите, които ми запълват времето. По този начин се чувствах полезна и допълнително самочувствието ми не падна поради дългото чакане. Знам, че си заслужава да чакаш подходяща работа, подходяща длъжност, подходящо работно време дори, подходящи условия на труд. Да, определено си заслужава, понеже сега вече си намерих работа и то в близост до нас, с млад колектив, мога да кажа добри условия.

Защо е необходимо човек да е ангажиран?

Първо, така не си пилее времето, става по-мобилизиран, свършва повече задачи поради по-добра организираност.

Второ, е сред хора, общуването на живо е много важно в този забързан и вече бих казала он-лайн свят.

Трето, получава някакви доходи, покрива си разходите, връща си дълговете, купува си дрехи, книги, техника и други нужни вещи. Увеличава стандарта си на живота, обновява дома си.

Четвърто, разширява си кръгозора, вижда накъде са другите хора, сравнява се с тях, решава как да се развива, накъде да продължи живота си. Планира бъдещето си.

Пето, запазва добро психическо здраве и оптимизъм, защото няма време за вредни мисли, за отчаяние и депресивни състояния. Човек е по-щастлив и позитивен, вижда хубавите неща в ежедневието.

Шесто, научава нови неща. Тази точка е подобна на четвърта, но тук визирам друг смисъл, че практически придобива нови умения, свързани с работата.

Седмо, работата запазва младостта, дори подмладява.

Независимо от това, че човек работи, винаги му остава време и за лични проекти, от моя гледна точка за Ипотпал точно поради по-доброто организиране на времето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар