бутони за социални мрежи ипотпал сео състезание: Хванете се здраво за вашите задължения

visit counter

вторник, 26 януари 2010 г.

Хванете се здраво за вашите задължения


Тази статия е безпредметна, но можете да си вземете важни поуки. Защо трябва да вършим задълженията си - ами за да върви животът ни не на самотек, а по начин, по който ние му диктуваме. Какво предпочитате - да живеете в хаос или подредено и целенасочено? Естествено някои ще си кажат, че няма да си дават зор, но по-добре да направите точно обратното - да станете истински ангажирани. Ангажираността не е скучна и не е свързана с липса на почивка. Вие ще се чувствате удовлетворени, че сте определили посоката на живота си и ще почивате много по-пълноценно. В противен случай винаги ще сте изморени, понеже дори почивайки си, ще сте психически натоварени от спомена за купища несвършени задачи, чувство за вина от постоянното отлагане "за утре", безброй обещания, които чакат да се изпълнят и още, и още. Каква почивка е това? Не е ли по-добре да сме хора на изпълнените обещания, хора на свършените задачи, хора на точността и най-вече хора, на които може да се разчита. Помислете над това. Важно е.
От два дена се мъча да развивам ипотпал блога си. Осъзнавам, че SEO оптимизирането въобще не е лека задача, а е трудоемка и отнема време. А аз отлагах ли отлагах, като си мислех, че това е работа точно за два дни. Обръщайки се назад, осъзнавам, че не съм свършила и 10% от задачите, които бях си поставила във връзка с ипотпал.
Така че не отлагайте задълженията си, защото само ще се тормозите вътрешно, качеството на извършването няма да бъде на ниво и също така толкова се натрупват накрая, че не можете да смогнете с дни, а понякога и със седмици. Което сте започнали, го довършвайте и го приемайте присърце, докато не приключи. Знам, че често когато нещо ни е досадно, имаме вътрешна съпротива да го правим, но за добро е да ни се махне от главата за най-кратко време. Така вече няма да ни е досадно, понеже ще сме го зачеркнали от списъка си със задачи.
Ипотпал задълженията са също така важни, както и другите ни задължения. Като сме се хванали на това хоро, да го играем докрай и да го довършим с усмивка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар